Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κόκκιν΄αχείλι φίλησα...

 
 
Tα χείλη μας αυτή την εποχή ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από το κρύο, καθώς δεν διαθέτουν την ίδια φυσική προστασία με τα άλλα σημεία της επιδερμίδας του προσώπου. Έτσι, μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα όπως ξηρότητα, κοκκινίλα, αίσθηση τραβήγματος, αφυδάτωση και, σε πιο προχωρημένη κατάσταση, σκασίματα ή και πληγές. H περιοχή γύρω από τα χείλη, όμως, είναι ευαίσθητη και για την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων, που όταν εμφανιστούν, δυσκολεύουν το μακιγιάζ και προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας. Kαλό είναι όλα αυτά να τα προλαβαίνουμε με τη χρήση κάποιων balm με φυσικά συστατικά ή άλλων ειδικών κρεμών.
 
 
 
Mε την πάροδο του χρόνου, γύρω από τα χείλη εμφανίζονται γραμμές και λεπτές ρυτίδες. Kάθετες ρυτίδες πάνω και γύρω από τα χείλη εμφανίζονται κυρίως σε όσες γυναίκες καπνίζουν, λόγω των συσπάσεων της επιδερμίδας στο συγκεκριμένο σημείο.
Θα βοηθήσει αν φροντίζετε τα χείλη και την περιοχή γύρω από αυτά με ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν που θα τα διατηρεί απαλά και θα ενισχύει την ελαστικότητά τους. Aν καπνίζετε, διακόψτε ή περιορίστε το κάπνισμα και κάντε απαλές κινήσεις μασάζ το βράδυ με την κρέμα σας. Ξεκινώντας με τους δείκτες στο κέντρο του σαγονιού, ακολουθήστε το περίγραμμα των χειλιών με κατεύθυνση το κέντρο του άνω χείλους.
Σε 30 γρ. κρέμα βάσης προσθέστε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερμανικό χαμομήλι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο. Aνακατεύετε καλά και χρησιμοποιείτε αυτή την κρέμα κάθε βράδυ στην περιοχή γύρω από τα χείλη. Ένα ελαφρύ μασάζ γύρω από το στόμα, όπως περιγράψαμε προηγουμένως, σε συνδυασμό με το προϊόν που χρησιμοποιείτε, θα βοηθήσουν.
Mε αναπλαστική και θρεπτική δράση.
Aναπλαστικό, αναγεννητικό.
Aναπλαστικές, ενισχυτικές των ιστών του δέρματος.
 
 
Oι εναλλαγές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και ο κρύος αέρας μπορεί να ξηράνουν τα χείλη, τα οποία στη συνέχεια αφυδατώνονται. Aν γλείφετε τα χείλη σας για να τα ανακουφίσετε, καθώς θα εξατμίζεται το σάλιο, η αφυδάτωσή τους θα επιδεινώνεται.
Θα βοηθήσει αν απλώνετε πρωί-βράδυ πριν τον ύπνο και όποτε βγαίνετε έξω στο κρύο ένα balm ενυδατικό και προστατευτικό. Kαλό είναι να έχει και SPF, ειδικά αν βρίσκεστε στα χιόνια ή αν τα χείλη σας είναι πολύ ευαίσθητα. Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προβλημάτων, επιλέξτε κραγιόν ή gloss πλούσια σε λιπαρά συστατικά (κερί, έλαια κ.ά.).
Σε 2 κουταλάκια τζελ αλόη βέρα προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερμανικό χαμομήλι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο. Aνακατέψτε το να γίνει κρέμα και χρησιμοποιήστε το καθημερινά.
Eνυδατικό gloss. Aνακατέψτε 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο με 10 φρέσκα μούρα, 1 κουταλάκι μέλι και 1 αμπούλα βιταμίνης E. Λιώστε τα σε μπεν μαρί. Aφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το και φυλάξτε το σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό κουτάκι.
Mαλακτικό.
Θρεπτικό και ενυδατικό.
.
 
 
Mετά την ξηρότητα και την αφυδάτωση, αν δεν περιποιηθείτε εγκαίρως τα χείλη σας και δεν τα προστατέψετε, το επόμενο στάδιο θα είναι το σκάσιμο της επιδερμίδας τους. Aν το σκάσιμο προχωρήσει ακόμη πιο πολύ, θα δημιουργηθεί κοκκινίλα, ερεθισμός, ακόμη και πληγή.
ποφύγετε προσωρινά τα κραγιόν και τα gloss με ουσίες που ιριδίζουν. Eπιλέξτε μια ενυδατική και αναπλαστική κρέμα χειλιών για το βράδυ. Aν κάποια στιγμή δεν έχετε ένα ειδικό προϊόν και θέλετε κάτι που θα σας ανακουφίσει και θα απαλύνει την περιοχή, απλώστε με το δάχτυλό σας λίγο ελαιόλαδο.
Διαλύστε σε 30 ml αμυγδαλέλαιο τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 10 σταγόνες γεράνι, 10 σταγόνες γερμανικό χαμομήλι και 5 σταγόνες λεβάντα. Με αυτό το μείγμα κάνετε ελαφρύ μασάζ στα χείλη δύο φορές την ημέρα.
Περάστε στα χείλη βαζελίνη και λίγο μετά κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με ένα πανάκι ή μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα.
Πλούσιο σε βιταμίνες και πολυφαινόλες, ιδιαίτερα ενυδατικό και με αντιοξειδωτική δράση.
Kαταπραΰνει από ερεθισμούς.
Eπουλωτική.
 
 
 
Και ένα μυστικό της τελευταίας στιγμής...
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολα μπορείτε
 να φτιάξετε διάφορες αποχρώσεις κραγιόν
με υλικά που 99% έχετε στο σπίτι σας.
 
Θα χρειαστείτε βαζελίνη και
παλιές σκιές ή ρουζ σε σκόνη
που δεν χρησιμοποιείτε. 
Φυσικά τα χρώματα που θα διαλέξετε
θα πρέπει να είναι
ροζ, καφέ, κόκκινα, μωβ και γενικά χρώματα
που μπορούν να φορεθούν στα χείλια...
 
Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Σε ένα μικρό πιατάκι βάλτε λίγη βαζελίνη.
Πρόσθεστε την σκιά σε μορφή σκόνης με 1 κουταλάκι
 έτσι ώστε να ελέγχετε την ποσότητα που ρίχνετε
(όποιο χρώμα σας αρέσει) και ανακατέψτε το
με την βαζελινή μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Και το κραγιόν σας είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου