Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Η κουμπάρα μέθυσε τα μελομακάρονα...

 
 
 
Η καλή μου η κουμπάρα
για να μου ανταποδώσει που
της έδωσα την συνταγή για την Βασιλόπιτα,
σκέφτηκε να μου δώσει την δική της
συνταγή με τα μεθυσμένα μελομακάρονα.
Φυσικά τα δοκίμασα και
ήταν εξαιρετικά !!!
Άκριβώς όπως μου αρέσουν:
μελωμένα μέχρι μέσα !
Να λοιπόν η συντάγη της
για όσους θέλουν να τα δοκιμάσουν...
 
Υλικά :
        2 φλιτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο
        1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
        1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
        1 κουταλάκι σόδα
        4 κουταλιές κονιάκ
        4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
        ξύσμα από ένα πορτοκάλι
        1 κουταλιά σούπας κανέλλα
 
        1 κουταλάκι baking powder
·         1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
        τριμμένο καρύδι και κανέλλα για το στόλισμα
        και προαιρετικά γαρίφαλα ολόκληρα
 
 
Σιρόπι:
 
• 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
 
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 
• 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
 
 
 
Εκτέλεση:
 
1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα υλικά και βράζοντάς το για 10'.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για αρκετή ώρα.
3. Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στέρεα, αφού ανακατέψουμε το baking powder με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' μέχρι να ροδίσουν.
6. Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι, αμέσως θα γυρίσουμε τα μελομακάρονα και από την ανάποδη και θα τα βγάλουμε σε πιατέλα όπου θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και αν θέλουμε θα τους καρφώσουμε ένα γαρίφαλο.
 
Η κουμπάρα μου όμως έκανε
και την τσαχπινιά της.
Στα μισά μελομακάρονα έβαλε μέσα
σταγόνες κουβερτούρας.
Όπως και να τα φτιάξετε, είναι τέλεια...
Καλή Επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου