Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μυστικά Ομορφιάς...# 2

Τα υλικά της κουζίνας μας
δεν είναι μόνο για μαγείρεμα…
 Είναι πολύτιμα εργαλεία στα χέρια  μας,
και ταυτόχρονα οικονομικά, 
για να αναδείξουμε την θεά Αφροδίτη
που κρύβει η κάθε γυναίκα μέσα της…
 
 
 
Αφού ανανεώσαμε το πρόσωπο μας,
σειρά έχει τώρα το υπόλοιπο σώμα.
Μυστικά για peeling σώματος… 
·        ελαιόλαδο  και ζάχαρη: Ανακάτεψτε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και διπλάσια ποσότητα ελαιόλαδου. Αυτό αποτελεί την βάση για πολλά peeling. Τρίψτε το σε όλο το σώμα και μετά  κάντε ένα καλό αφρόλουτρο. Σε αυτό μπορείτε να προσθέσετε χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι ή σταγόνες από αιθέρια έλαια.  
·         ντομάτες και ρύζι : Πάρτε 4 ντομάτες, τρίψτε τες και σουρώστε τες. Μουσκέψτε λίγο ρύζι της επιλογής σας για 30’ και στην συνέχεια σουρώστε το. Ρίξτε το ρύζι στις τριμμένες ντομάτες και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για τα λιπαρά δέρματα. 
·         νες καφέ : Θα χρειαστείτε 2 κούπες νες καφέ στιγμής, 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο αν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο. Φτιάξτε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και κάντε ένα ζεστό μπάνιο – απλώστε το μείγμα και τρίψτε το σώμα σας με μεγάλες ανοδικές και κυκλικές κινήσεις. 
·        αλάτι και λεμόνι:  Ιδανικό για τα σκληρά σημεία όπως αγκώνες, γόνατα, αστράγαλοι, φτέρνες. Ανακατεύετε τον χυμό από ένα λεμόνι μαζι με δύο κουταλάκια αλάτι. Τρίψτε τα σκληρά σημεία όπως προείπα και αφου ξεπλυθείτε, ενυδατώστε με κρέμα. Τα σκληρά σημεία θα μαλακώσουν ενώ το λεμόνι με τις λευκαντικές του ιδιότητες θα τα ασπρίσει!
·         πιπέρι ολόκληρο, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο: Χτυπάτε στο γουδοχέρι μισή κουταλιά πράσινο πιπέρι, μισή κουταλιά μαύρο και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας έλαιο. Απλώστε και τρίψτε το σώμα σας, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο σας. Γόνατα, αγκώνες,  φτέρνες αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σας θα γίνουν πιο μαλακά και πιο λαμπερά απ΄ότι πριν.
·         βρώμη, αμύγδαλα πούδρα, αποξηραμένα φύλλα λεβάντας και μέντας, άργιλο: Αλέθουμε 4 κούπες βρώμης και 5 κουταλιές σούπας άνθη λεβάντας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα (τα τρίβουμε στο multi) και με τα χέρια μας τρίβουμε 5 κουταλιές της σούπας μέντα. Ρίχνουμε και 2 κούπες άργιλο . Ανακατεύουμε. Διατηρούμε το μείγμα σε αεροστεγές κουτί. Όταν θέλουμε να κάνουμε πίλινγκ παίρνουμε από το μίγμα και το ανακατεύουμε με νερό.Τρίβουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Χρησιμοποιείται και στο πρόσωπο. 
 
Να προτιμάτε να κάνετε το peeling σας
κατά τη διάρκεια του μπάνιου
όπου οι πόροι ανοίγουν.
Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται
να τρίβετε δυνατά το δέρμα,
διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού
και ερεθισμού της επιδερμίδας,
ενώ καλό θα ήταν το peeling  
να εφαρμόζεται το βράδυ,
έτσι ώστε να μην εκτίθεται η επιδερμίδα σας
αμέσως μετά σε ατμοσφαιρική ρύπανση
και ηλιακή αντινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου