Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα αξέχαστη...

 
Το 2013 έχει φτάσει στην αυλή μας.
Σε λίγο θα μας χτυπήσει την πόρτα μας
και εμείς σαν καλές και φιλόξενες νοικοκυρές
θα πρέπει να τον υποδεχτούμε
με μια βασιλόπιτα που θα μείνει
αξέχαστη σε όλους...
 
Μετα απο αρκετούς πειραματισμούς,
τα τελευταια χρόνια έχω καταλήξει σε
αυτή την απλή αλλά τόσο νόστιμη συνταγη.
 
Υλικά:
  • 1 μαργαρίνη 250 γρ
  • 2 φλτζ τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 1 φλτζ τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλτζ τσαγιού κομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε παρα παρα παρα πολύ καλά τη μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αλοιφή. Προσθέτετε 1-1 τα αυγά και τις βανίλιες. Ρίχνετε το γιαουρτι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφου διπλοκοσκινίσετε το αλέυρι με το μπείκιν πάουντερ, τα ρίχνετε στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Συμπληρώνετε και τα καρύδια αλευρωμένα. Βουτυροαλευρώνετε το ταψί σας και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου.
 
 
Η δόση αυτη είναι για 32αρι ταψί και θα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση του ταψιού στο υψος όταν ρίξετε το μείγμα. Αν έχετε μικρότερο ταψάκι, μοιράστε το μείγμα. Η βασιλόπιτα αυτή δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλή όπως οι συνηθισμένες. Για να πάει καλά η χρονιά θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε μέσα και ένα κέρμα. Το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο, το περνάτε απο λάδι και αλεύρι και το τοποθετείτε οριζόντια.
Τον στολισμό απο πάνω τον αφήνω στην επιλογή σας. Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη άχνη ή γλάσσο βανίλιας ή σοκολάτας και διάφορα στολιδάκια.
 
Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά να έχουμε... 
 
 
 
     
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου