Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Μυστικά για σωστό μακιγιαζ...Είναι γεγονός πως το πρόσωπο μιας γυναίκας 
αναδεικνύεται με το κατάλληλο μακιγιάζ. 
Και λέω με το κατάλληλο, γιατί πολλές 
γυναίκες κάνουν λάθη όσον αφορα το 
πως πρέπει να καλύψουν τις ατέλειες 
του προσώπου τους και να δώσουν 
έμφαση στα ωραία τους χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει όλες να ξέρουμε ότι το πρωινό μακιγιάζ δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με το βραδινό. Ας πάρουμε ένα-ένα τα χαρακτηριστικά:


 Φρύδια
Πολλές γυναίκες στα φρύδια δεν έχουν το σχήμα που θα ήταν αρμονικό με το πρόσωπό τους. Για το σωστό σχήμα καλό θα ήταν να συμβουλευτούν κάποιον αισθητικό. Το φρύδι δεν θα πρέπει να σταματά πρίν το τέλος της άκρης του ματιού και καλό θα ήταν να αποφύγετε το μεγάλο κενό μεταξύ των δύο φρυδιών. Τέλος μεγάλο ρόλο παίζει το πάχος του φρυδιού, που ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να είναι πολύ λεπτό ακόμα και ανύπαρκτο. Πιστέψτε με σε κανέναν άντρα δεν αρέσουν τα ‘’ατροφικά’’ και βαμμένα φρύδια.

Μάτια
Ας περάσουμε στα μάτια και στη δημιουργία ενός σαγηνευτικού βλέματος. Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια αρκεστείτε τις πρωινές ώρες σε μια απλή μάσκαρα και το βράδυ προσθεστε μολύβι ή eyeliner. Αν έχετε σκουρόχρωμα μάτια το διακριτικό μολύβι δεν θα ήταν άσχημο το πρωί. Τα μεγάλα μάτια δεν χρειάζονται υπερβολικό μακιγιάζ, γιατί θα δείχνουν δυσανάλογα με το υπόλοιπο πρόσωπο. Στα μικρά αποφύγεται να βάλτε μολύβι μέσα στο κάτω μέρος του ματιού γιατι έτσι τονιζεται το βλέμα σας αλλά μικραίνεται ακόμα περισσότερο τα μάτι σας. Επίσης αν θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερο τραβήξτε τη γραμμή του μολυβιού από πάνω λίγο πιο μακριά από την άκρη του ματιού και σβήστε την με μια μπατονέτα. Καλό θα ήταν επίσης να μην προσθέσετε μολύβι στο κάτω βλέφαρο, παρά μόνο μάσκαρα. Αποφύγεται τις ψεύτικες βλεφαρίδες γιατί δείχνουν υπερβολικές και αρκεστείτε σε μια καλή μάσκαρα. Οι σκιές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται το βράδυ και να είναι σε χρώματα που να ταιριάζουν με το δέρμα σας.


 Ρουζ
Οι γυναίκες με έντονη μύτη θα πρότεινα να μην της βάζεται ρουζ γιατί έτσι την τονίζεται. Το ρουζ συνήθως τοποθετείται στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι. Παρόλα αυτά θα σας πρότεινα να δείτε τι ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Οι ροζ αποχρώσεις κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο νέο και υγειές. Οι πιο bronze είναι καλύτερες για τις βραδινές σας εξορμήσεις.

Μake-up
Το make-up είναι πολύ σημαντικό για όλες τις γυναίκες. Όσες ατέλειες και να έχετε μην το παρακάνετε στη χρήση του. Αν πάλι δεν έχετε ατέλειες δεν χρειάζεται να φορέσετε, ειδικά το πρωί. Επίσης επιλέξτε υγρό ή πούδρα ή και τα δύο μαζί ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας και μην ξεχνάτε να τοποθετείται πρώτα την ενυδατική σας κρέμα. Το χρώμα του Make-up θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Χείλη
Τέλος είναι τα χείλη. Αν έχετε λεπτά χείλη προτιμήστε τις πιο παλ αποχρώσεις, ενώ αν έχετε σαρκώδη χείλη τονίστε τα. Αποφύγετε τα εμφανή περιγράμματα. Επίσης αν έχετε τονίσει τα μάτια σας, φροντίστε να μην είναι υπερβολικά και τα χείλη σας.


 Κάθε γυναίκα ξέρει τι της ταιριάζει, 
απλά καλό θα ήταν να 
αποφεύγονται οι υπερβολές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου