Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι
και τα νεύρα σας
έχουν χτυπήσει «κόκκινο»,
βρείτε το δρόμο της ηρεμίας και της χαλάρωσης
μέσα
από το φαγητό.Πέντε μαγικές τροφές που
μπορούν να σας βοηθήσουν να το καταφέρετε...
Πορτοκάλι
Οι υγιείς άνθρωποι που εκτέθηκαν σε ιούς είχαν
μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν όταν βρίσκονταν υπό πίεση, όπως αναφέρεται
σε μελέτη του Πανεπιστημίου Καρνεζί Μέλον στο Πίτσμπουργκ. Ακόμη και το λιγοστό
άγχος επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας, η βιταμίνη C, όμως, βοηθά να αντιμετωπίσουμε με
επιτυχία τους απειλητικούς ιούς και, τελικά, να παραμείνουμε υγιής.
Αξιοποιήστε το: Έχετε κόσμο στο σπίτι; Στύψτε μια
πορτοκαλάδα για όλους.
Ψάρι
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα σε ψάρια όπως ο σολομός και ο
τόνος καταπραΰνουν το στρες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Diabetes & Metabolism, αυτοί που
κατανάλωναν τα περισσότερα καλά λιπαρά για 3 εβδομάδες σημείωσαν χαμηλότερα
επίπεδα άγχους όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα δύσκολο κουίζ.
Αξιοποιήστε το: Φάτε ένα καναπεδάκι με καπνιστό
σολομό και αυξήστε την πρόσληψη των Ω-3.
Σοκολάτα
Οι δυνάμεις της βρίσκονται στο… κεφάλι σας. Το
κακάο αυξάνει τα επίπεδα των νευροχημικών στο σώμα σας, τα οποία δρουν σε μέρη
του εγκεφάλου που παράγουν την αίσθηση ευτυχίας και χαλάρωσης.
Αξιοποιήστε την:
Τις ώρες που στη δουλειά επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός μοιράστε σε όλους ένα
κομματάκι μαύρης σοκολάτας.
Σπανάκι
Τρία φλιτζάνια σπανάκι σας παρέχουν το 40% του
μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά και το οποίο εμποδίζει την
αρτηριακή σας πίεση να εκτοξευθεί στα ύψη σε καταστάσεις άγχους.
Αξιοποιήστε το: Προσθέστε το φρέσκο στην ομελέτα ή
σε σάντουιτς, για να διώξετε την ένταση.
Βρόμη
Φάτε την ηρεμία με το… κουτάλι! Οι βιταμίνες του
συμπλέγματος Β που περιέχει αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστής
ο οποίος στέλνει κύματα… ανακούφισης στον εγκέφαλο. Συν του ότι το σώμα σας
αφομοιώνει τη βρόμη με αργούς ρυθμούς και έτσι απορροφά τη σεροτονίνη σταδιακά.
Αξιοποιήστε την: Ένα μπολ με βρόμη είναι ό,τι
πρέπει το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι εντάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου