Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τρουφάκια φράουλας

Φραουλίτσες λαχταριστές μαζι με λευκή σοκολάτα και κουβερτουρα...  
Φαντάζεστε καλύτερο συνδυασμό;
Μαλακές τρούφες φράουλας με επικάλυψη σοκολάτας απο το SIDAGI.GR!!!!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σταγόνες
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (κρέμα γάλακτος)
100 γραμμάρια φράουλες αναμειγνύονται σε έναν πολτό
250 γραμμάρια λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη

 Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς.
Ταυτόχρονα καθαρίζετε τις φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και κρατάμε σε ζεστό μέρος για την επικάλυψη.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα κρέμας σοκολάτας μέσα στις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα για 1 ½ ώρα. Αφού παγώνει καλά με ένα κουταλάκι πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και το ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.

 Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά
400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σταγόνες
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φράουλες περασμένες στο μούλτι
250 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα κρέμας σοκολάτας μέσα στις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα για 1 ½ ώρα. Αφού έχει παγώσει καλά λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι πλάθουμε το μείγμα της φράουλας σε μπαλάκια και το ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.
 

1 σχόλιο: