Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

 
 
Τώρα που ήρθε η Σαρακοστή 
σας προτείνω έναν εξαιρετικό νηστίσιμο 
μεζέ για μερακλήδες ...


Χταπόδι στο αλουμινοχαρτο

  • 1 χταπόδι γύρω στο κιλό.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Δεν το αλατίζουμε καθόλου. Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 2 ώρες στους 180οC. Οταν το βγάλουμε απο το φούρνο είμαστε πολύ προσεκτικοί στο άνοιγμα του αλουμινόχαρτου γιατί βγάζει ατμούς και ζουμί. Κόβουμε σε μπουκίτσες και το σερβίρουμε με το ζουμάκι του. Συνοδεύεται τέλεια με ψητές πατάτες.

Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και στο τζάκι. 

Καλή σας Όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου