Μαζί με τις δυο πιστές βοηθούς μου,
τις κορούλες μου,
φτιάξαμε σήμερα, για άλλη μια φορά,
αυτά τα πανευκολα μπισκοτάκια...
Υλικά:
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
7 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
4μιση φλυτζ. τσαγιού αλεύρι όλες χρήσεις
7 κουτ. σούπας νερό
στο οποίο βράζετε 1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε το νερό
στο οποίο έχουμε βράσει την κανέλλα
και το λεμόνι στο οποίο
έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο
έχουμε ανακατέψει το μπεικιν παουντερ.
Η ζυμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους
μισού εκατοστού,
πάνω σε λαδωμένη επιφάνεια
και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί
ή ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα στόλισα με χρωματισμένη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου