Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γρήγορο μπανοφι


Ποιός μπορεί
να αντισταθεί σε
ένα κομμάτι μπανόφι;

Επειδή δυστυχώς σας έχω παραμελήσει πολύ αυτό τον μήνα είπα να σας γλυκάνω με ενα πολύ εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό, το γνωστό μπανόφι αλλά σε δική μου έκδοση. Ακολουθήστε την συνταγή και δεν θα χάσετε....



Υλικά για ταψί 30cm

Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
1 κουταλιά σούπας κακάο
150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την καραμέλα:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 ώριμες μπανάνες 

Για τη κρέμα:
1 φακελάκι Γιώτης garni
200 γρ γάλα κρύο

Για την επικάλυψη:
6 ώριμες μπανάνες
Κακάο σκόνη



Εκτέλεση:

Αφού θρυμματίσετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα ρίχνετε σε ενα μπωλ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά. Τα στρώνετε στο ταψάκι σας και λιώνετε στο μούλτι τις 2 μπανάνες. Ρίχνετε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και ανακατεύετε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και ανατεύετε συνεχως μέχρι να πήξει και να γίνει καραμέλα, γύρω στα 8 λεπτά. Τότε ρίχνετε και τις λιωμενες μπανάνες και ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά. Η καραμέλα είναι έτοιμη και την ρίχνετε πάνω απο το μπισκότο. Στο μίξερ ρίχνετε τον 1 φάκελλο Γιώτης garni  με τα 200 γρ. γάλα και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Μόλις στέκεται η σαντιγυ την ρίχνετε πάνω απο την καραμέλα και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Την ώρα που θέλετε να σερβίρετε, κόβετε τις μπανάνες σε φέτες ή στα 4 και τις στρώνετε πάνω απο την σαντιγύ και πασπαλίζετε με το κακάο. Είναι έτοιμο να το απολαύσετε !!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!




2 σχόλια:

  1. Μπορώ να φανταστώ την υπέροχη γεύση του !!!!
    θα κρατήσω το link της συνταγής σου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω με χαρά να το φτιάξεις και να μου πεις εντυπωσεις.

      Διαγραφή