Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μυστικά Ομορφιάς...#1

Όσα χρήματα και να σπαταλήσουμε
για να ικανοποιήσουμε τη γυναικεία
φιλαρέσκεια, ποτέ δεν είναι αρκετά!!!
 Είναι όμως τώρα καιρός για σπατάλη;
Όχι βέβαια, γι'αυτό και εγώ θα σας πώ
μερικά μικρά μυστικά ομορφιάς...
 
 
Θα ξεκινήσω με peeling
για το πρόσωπο και το λαιμό,
όχι απο κανένα ακριβό σαλόνι ομορφιάς
αλλά φτιαγμένο με αγνά υλικά 
κατευθείαν απο την κουζίνα μας... 
  • μέλι και ζάχαρη: Ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Το μέλι να είναι λίγο ρευστό. Απλώνουμε το μείγμα σε βρεγμένο πρόσωπο και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις. Προσέξτε γιατί λερώνει λίγο.
  • αλάτι και λεμόνι ή ζάχαρη: Ανακατεύετε τον χυμό από ένα λεμόνι μαζι με δύο κουταλάκια αλάτι. Το λεμόνι θα ασπρίσει το πρόσωπό σας!
  • σιτάρι, μέλι, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο: Ζεματίστε το σιτάρι σε καυτό νερό (για 1 -2 λεπτά) και περάστε το για 5'' μόνο στο μπλέντερ ώστε να τριφτεί χωρίς να λιώσει τελείως, αναμίξτε το με λίγο αμυγδαλέλαιο ή ελαφρά ζεσταμένο μέλι. 'Επειτα απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και κάντε μασάζ με τα δάχτυλα για 3 -5 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό, σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα και είστε έτοιμες. Και μην ξεχνάτε: Πολλές κρέμες προσώπου περιέχουν συστατικά στη σύστασή τους πρωτεΐνες σιταριού οι οποίες είναι εξαιρετικά θρεπτικές για το δέρμα.
  • μέλι, αμύγδαλα, λεμόνι: Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
  • μάυρη ζάχαρη μελάσσα, μέλι, ελαιόλαδο, χυμός πορτοκάλι, χυμός λεμόνι, αμπούλες βιταμίνης ε: Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας μάυρη ζάχαρη, μία κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, και λίγο χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι τόσο ώστε να μην γίνει αραιό το μείγμα. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
 
Επικεντρώνετε την προσοχή σας στο πιγούνι,
δεξιά και αριστερά της μύτης και στο μέτωπο
αλλά μακριά απο την περιοχή των ματιών.
Μην τρίβετε με δύναμη,
γιατί η παραμικρή πίεση μπορεί να
προκαλέσει ερεθισμό και σκασίματα στο δέρμα.
Ξεπλένετε με άφθονο νερό
(πάντα χλιαρό)
και με μια πετσέτα ταμπονάρετε
ελαφρά όλο το πρόσωπο και το λαιμό.

     
     
 

Καλημέρα...

 
Μια μελωδική καλημέρα
στα φιλαράκια μου
που υποδέχτηκαν με χαρά
το ιστιολόγιο μου.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πέφτει Βροχή...

 
Πόση ευτυχία αλλά και
πόση μελαγχολία μπορεί να κρύβει μια βροχή...;

Πανεύκολα Μπισκοτάκια

Μαζί με τις δυο πιστές βοηθούς μου,
τις κορούλες μου,
φτιάξαμε σήμερα, για άλλη μια φορά,
αυτά τα πανευκολα μπισκοτάκια...
 
 
Υλικά:
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
7 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
4μιση φλυτζ. τσαγιού αλεύρι όλες χρήσεις
7 κουτ. σούπας νερό
στο οποίο βράζετε 1 ξύλο κανέλλας
 
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε το νερό
στο οποίο έχουμε βράσει την κανέλλα
και το λεμόνι στο οποίο
έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο
έχουμε ανακατέψει το μπεικιν παουντερ.
Η ζυμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους
μισού εκατοστού,
πάνω σε λαδωμένη επιφάνεια
 και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί
ή ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 
Τα στόλισα με χρωματισμένη ζάχαρη.
 
 

Μύρισαν Χριστούγεννα...

Σε 26 ημέρες έχουμε Χριστούγεννα!!!
Εμπρός καλές μου νοικοκυρές,
σηκώστε τα μανικία
και ετοιμάστε όλου του κόσμου τα καλά
για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Στολίστε το σπίτι να γλυκαθεί η ψυχή μας
και να ξεφύγει λίγο το μυαλό μας
απο τις έννοιες που το στροβιλίζουν .
Απο τη μία οι Κουραμπιέδες,
απο την άλλη τα Μελομακάρονα
και παραδίπλα οι Δίπλες να μοσχοβολάνε...
Μήν ξεχάσετε όμως το πιο κύριο συστατικό
που νοστιμεύει κάθε συνταγή...
την αγαπη !!!!
Καλές Γιορτές να περάσουμε!
 

Έτσι για γούρι...

Μου πήρε όλο το βραδάκι να ολοκληρώσω τη δημιουργία αυτού του χώρου!!!
Αφού τελείωσα και ένιωσα την ικανοποίηση για το δημιούργημα μου, 
με έπιασε μια ανησυχία... ποια θα είναι η πρώτη ανάρτηση;
Βέβαια πρώτη-πρώτη ήταν η ευχή μου για καλή αρχή, μετά όμως;
Ε λοιπόν ναι, το βρήκα!
Τι καλύτερο από το να σπάσω ένα ρόδι, έτσι για γούρι...